nl gb jp

Danielle van der Lee (Meesterlijk Groen) volgde haar vakopleidingen bij het Boerma Instituut.

"Een voortreffelijke basis voor het vak"


Danielle van der Lee werkte in de ICT als consultant toen ze voelde dat het tijd was om iets anders te gaan doen. Ze had altijd wel wat met bloemen gehad, dus ze ging een cursus doen aan de Open Universiteit. Dat beviel zo goed dat ze besloot op zoek te gaan naar een echte vakopleiding en kwam zo bij het Boerma Instituut terecht.

"Tijdens de DFD-vakopleiding heb ik ook mijn bedrijf bij de kamer van koophandel geregistreerd, Meesterlijk Groen. Ik had toen nog niet echt een idee wat ik wilde, maar dat ik verder wilde met bloemen en bloemschikken als mijn vak, dat was zeker." zegt Danielle.

Na de DFD-vakopleiding wilde ze meer verdieping en meer technieken leren, waardoor de stap om de Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding van het Boerma Instituut te gaan volgen een logische was. "Tijdens deze vakopleiding ga je net even breder en verder, die diepgang zocht ik ook wel echt." zegt Danielle, die zich nu helemaal gespecialiseerd heeft in bruidsbloemwerk.

"Na de opleidingen ben ik als bloemist begonnen, maar niet met een winkel. Ik deed, en doe nog steeds, alleen bloemwerk in opdracht. In eerste instantie eigenlijk alles, dus boeketten en ook rouwwerk. Maar je gaat een proces door waarbij je leert wat jou het beste ligt en dat is voor mij toch bruidsbloemwerk. Sinds ik deze keuze heb gemaakt zijn mijn opdrachten echt booming." zegt Danielle lachend.

Masterclasses

Naast haar werk met verse bloemen als Meesterlijk Groen, maakt ze ook kunst met lang houdbare natuurlijke materialen onder het label "Daan Natural Art".
"Met de opleidingen van het Boerma Instituut heb ik een voortreffelijke basis gelegd voor het vak. Leren blijf je altijd. Ik volg nog regelmatig masterclasses om mijn kennis te verbreden." aldus Danielle.


"Heel erg veel geleerd tijdens de cursus handgebonden boeketten! De eerste dag de basis en de tweede dag meer creatief bloemschikken. Het is goed geregeld allemaal. Goede en prettige leraren, lekker eten en veel leuke mensen leren kennen. Kortom helemaal TOP!Hopelijk ga ik er veel mee doen in de toekomst.Bedankt voor de fijne en leerzame dagen."
– Eveline Bijl

Dear Boerma family and all the nice people who help, you make this institute so
special. I learned so much about flower arranging but maybe as important as that, I
learned a lot about my self. You all helped me to find my self and now I know I can be
proud of my self. It means so much for me!

‘If you are in love with life, then you are in love with flowers as well !
These four weeks have been very stressful for me... I just wanted to bring my inner
self out. I think I managed. This is the correct place to be… if you want to meet your
bigger expectations. It is a battle with yourself. Don’t think, just do it !’.
– Sophie Ioannou, Cyprus

"Leerzaam, goede aanwijzingen, gezellig, niet alleen rouwstukken maar ook nuttige informatie over begrafenis en crematie."
– Cursist Rouwbloemwerk (nov. 2015)

"De cursus rouwbloemwerk was leuk en interessant. Ik heb veel geleerd, ook van elkaar. We hadden een fijne groep van 6 personen."
– Cursist Rouwbloemwerk (nov. 2015)

Bij het Boerma Instituut heb ik de DFD- en de ADFD-vakopleidingen gevolgd. Een voortreffelijke basis voor om van bloemschikken je vak te maken.
– Danielle van der Lee

Binnenkort

Apr
30
30 Apr 2018 19:15 - 22:00 /
May
08
08 May 2018 20:00 - 21:00 /
May
17
17 May 2018 19:00 - 22:00 /


Recent nieuws
#
Carles J. Fontanillas is een Catalaanse meester binder die veel werkt met interessante texturen.