nl gb jp
  • Aanbod
  • Advanced Dutch Floral Design opleiding (Internationaal, Engelstalig)

Advanced Dutch Floral Design opleiding (Internationaal, Engelstalig)

01 Jan 1970 01:00 - 01:00

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


Natuurlijk valt er na de DFD-vakopleiding nog veel méér te leren in de wereld van professioneel bloemschikken. Daarom biedt het Boerma Instituut de mogelijkheid van een opleiding die naadloos aansluit op de DFD-vakopleiding, de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

Om deze vakopleiding te volgen moet je het examen voor Dutch Floral Design-vakopleiding of een opleiding van vergelijkbaar niveau hebben gehaald.

Er zijn twee mogelijkheden om de Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding te volgen:

  1. De Nederlandstalige Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding, 20 lesdagen, één dag per twee weken op maandag. Klik hier om je in te schrijven voor deze opleiding.
  2. De internationale Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding is Engelstalig, 15 lesdagen, 5 dagen per week. De lessen worden in het Engels gegeven door Nederlandse docenten.

Beide ADFD-vakopleidingen starten in principe eenmaal per kalenderjaar, tenzij er voldoende cursisten zijn die na afloop van de (Nederlandstalige)DFD-vakopleiding direct door willen gaan met de ADFD- vakopleiding.

Wat leer je tijdens de vakopleiding Advanced Dutch Floral Design (ADFD)?
De Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding is een puur praktische opleiding waar je wel uitgebreid informatie krijgt over materialen en technieken, maar vooral zelf aan de slag gaat met je eigen creativiteit en ideeën. De docent begeleidt je in het proces van het bedenken van je eigen creaties en het uitvoeren daarvan. Elke les maak je een arrangement en na afloop worden alle arrangementen besproken, zodat iedereen zoveel mogelijk van elkaar leert én door elkaar geïnspireerd wordt.

Het programma

Tijdens de ADFD opleiding komen een groot aantal nieuwe werkstukken, technieken en materialen aan bod. We noemen er hier een paar als voorbeeld:

De Griekse lauwerkrans, dus een kroon-/kransvorm van bladeren (zonder bloemen), arrangementen gestoken in gaas en/of coniferengroen, eigentijdse versies van het klassiek armboeket en cascade- of watervalboeketten en een Nederlandse Meesters arrangement. Tijdens deze ADFD vakopleiding staat ook een autoversiering op het programma. Hierbij werk je samen met een groepje medecursisten vanaf de eerste schets tot de laatste bloem.

Alle lesdagen starten om 09.30 uur en duren, inclusief een koffie- en theepauze én een lunch pauze, tot 16.15 uur.

Cursusdata 2018

Maandag 24 september t/m vrijdag 12 oktober 2018.

De kosten

De prijs van deze internationale Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding is € 3.950.

Alle benodigde materialen zijn bij de prijs inbegrepen, alsmede de koffie, thee, frisdrank en een lunch buffet.
De materialen zijn:
  • alle benodigde bloemen-, blad- en hulpmaterialen
  • alle ondergronden
  • mes en schaar
  • het Boerma Instituut Advanced Dutch Floral Design-certificaat
Niet bij het cursusgeld inbegrepen
  • materialen om thuis te oefenen
  • reis- en verblijfkosten.

Indien men niet in de buurt woont maar wel in de buurt wil verblijven, dan kan men, bij een minimum van 4 nachten, gebruik maken van een van boarding houses.Gerelateerd aanbod:

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Gregor Lersch is een toonaangevende Meester bloembinder die wereldwijd bloemisten inspireert.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten...

Dé vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs en bloemistwinkeliers is vernieuwd!

Dé vervolg vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte avondopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten.

Ga gezellig met ons mee op vrijdag 21 september, 2018 naar FLeuramour, dé bloemschikhappening in de Landgoedcommanderij Alden Biesen, België.