nl gb jp

Ikebana workshop met Mario Hirama, maandag 18 juni

18 Jun 2018 10:00 - 15:45

Boerma Instituut


Ikebana is de traditionele Japanse vorm van bloemschikken en benadert bloemsierkunst op een andere manier dan de westerse.
Het is niet alleen een decoratieve kunst, maar een heuse discipline die veel gebruik maakt van symboliek.
De kunst van het weglaten is ook een belangrijk onderdeel van de Japanse bloemsierkunst.

Mario Hirama is een Japanse Ikebana Meester met vele jaren ervaring.
Hij is een zeer enthousiaste man met passie voor zijn vak.

Deze hands-on workshop is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Ikebana.
Of je nu bloemschikken als hobby, professionele bloemstylist bent, net begint of al gevorderd bent met Ikebana, iedereen kan wat leren van Mario Hirama.

De les word gegeven in het Engels.

Mario is een van de leden van de Hainaike Battle groep, een groep mensen in Japan die wedstrijden organiseert waarbij meerdere bloembinders tegen elkaar strijden in een toernooi.
Elke wedstrijd moeten de bloemisten in 5 minuten een bloemstuk maken, vervolgens bepaald het publiek door middel van stemmen wie er door gaat.
In 2015 werd de aller eerste Hanaike Battle buiten Japan gehouden bij ons in het Boerma Instituut.
In 2016 werd de tweede editie gehouden, waarbij o.a. Meesterbind(st)ers Pirjo Koppi uit Finland, Stijn Simaeys uit België en Klaas Dijkstra uit Nederland, Europa representeerde.
In de jaren erna werden meerdere Hanaike battles op verschillende locaties in Nederland gehouden, waarbij vorig jaar Mario Hirama de Hanaike Battle bij de watertoren in Aalsmeer won.Gerelateerd Aanbod


5 gezellige en leerzame Kerst Workshops in 2018

Avond Kerst workshops 2018

Kerst guirlande workshop (hele dag)

Tijdens Kerst Idee! is het Boerma Instituut volledig ondergedompeld in de Kerst sferen.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Gregor Lersch is een toonaangevende Meester bloembinder die wereldwijd bloemisten inspireert.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten...

Kerstmis nadert! Dat betekend dat het tijd is om een adventkrans te maken.

Tijdens de DFD Clubavonden komen oud-leerlingen samen en maken we inspirerend bloemwerk met elke keer een ander thema.