nl gb jp
 • Aanbod
 • Dutch Floral Design opleiding (Engelstalig, module 1 t/m 6)

Dutch Floral Design opleiding (Engelstalig, module 1 t/m 6)

12 Feb 2018 10:00 - 15:45
20 Aug 2018 10:00 - 15:45

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 Aalsmeer
routebeschrijving


De Dutch Floral Design opleiding van Boerma Instituut is de perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig wil zijn of is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. Maar het is ook een mooie opleiding voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en als hobby echt de kneepjes van het vak wil leren. Om deze vakopleiding te volgen heb je geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Tijdens de Dutch Floral Design opleiding leer je alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om kwalitatief goed bloemschikwerk te maken. Je kunt zonder enige ervaring met bloemschikken meedoen aan deze opleiding, wij leren je alle technische basisvaardigheden. Er zijn dus géén speciale vooropleidingseisen.

Er zijn vier keuzemogelijkheden voor de complete opleiding.

 1. DFD opleiding (Nederlandstalig), 30 lesdagen, één dag per week
 2. DFD opleiding (Engelstalig), 30 lesdagen, 5 dagen per week
  Deze internationale opleiding duurt 6 weken maar kan ook in modules van één of meerdere weken gevolgd worden. Deze lessen worden gegeven in het Engels door Nederlandse docenten
 3. DFD opleiding in de avonduren (Nederlandstalig), 34 avonden en één examen-dag
 4. Privéles, de DFD-vakopleiding kan ook gegeven worden als privéles in je eigen tempo

Wat leer je tijdens de Dutch Floral Design (DFD) vakopleiding ?

De Dutch Floral Design opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte.
De theorielessen zijn (nog) geen examenonderdeel maar wij vinden het wel belangrijk om je deze basiskennis mee te geven. Je krijgt les over materialenkennis, kleurenleer, draadtechnieken en stijlen en vormgeving.

Voor het praktijkgedeelte ligt vooral de nadruk op techniek. Immers, als je de technische vaardigheden volledig beheerst, kan je alle gangbare arrangementen maken.

Het programma

Tijdens de praktijklessen worden alle belangrijke onderdelen eerst uitgebreid voorgedaan door de docent en daarna door jezelf gemaakt en herhaald. Een aantal voorbeelden van arrangementen die je leert maken tijdens de DFD opleiding zijn
 • handgebonden (korenschoof-) boeketten in verschillende vormen, zoals een veldboeket, een rond/gemengd boeket
 • algemeen bloemwerk, waarbij u bijvoorbeeld leert te decoreren in vazen en schalen, een biedemeier of een tafelarrangement te maken
 • bruidsbloemwerk, bijvoorbeeld klassieke én moderne ronde en druppelboeketten
 • corsages, draadgebonden dames- en herencorsages, schoudercorsages etcetera
 • rouwbloemwerk

Kijkje in de keuken van de bloemenveiling

Tijdens de Dutch Floral Design opleiding brengen we ook een bezoek aan de de bloemenveiling in Aalsmeer, FloraHolland. Dit is de grootste bloemenveiling ter wereld, waar miljoenen bloemen en planten dagelijks hun weg vinden naar bestemmingen over de hele wereld. Die dag bezoeken we ook het groothandelscentrum 'Cultra'.

Huiswerk: oefenen is belangrijk!

Tijdens de lessen bij het Boerma Instituut leren we je de technieken en de vaardigheden die in de praktijk noodzakelijk zijn, maar je moet daarnaast ook 'op snelheid' leren werken wil dit rendabel worden! Dat betekent dat je veel moet oefenen en daarom geven we ook huiswerk op. Houd rekening met ongeveer een middag of avond per week dat je hiermee bezig bent.

Om de verschillende arrangementen te oefenen hoef je geen dure materialen aan te schaffen. We geven tijdens de cursus hierover ook tips en trucs. De materialen om thuis te oefenen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen. Materialen zoals steekschuim, draad, tape, e.d. zijn wel in onze (web)shop te koop www.floraldesignsupplies.com.

De kosten

De prijs van de Engelstalige Dutch Floral Design dagopleiding is €4.950,-. (evt. in termijnen te betalen)
De prijs van de Nederlandstalige Dutch Floral Design dagopleiding is €2.975,-. (evt. in termijnen)
De prijs van de Nederlandstalige Dutch Floral Design avondopleiding is €2.975,-. (evt. in termijnen)
De prijs van de Dutch Floral Design opleiding is op aanvraag.

all Inclusive
 • alle bloemen, blad- en hulpmaterialen
 • alle ondergronden
 • mes en schaar
 • theorielesmap
 • kleurenbrochures met voorbeelden en andere belangrijke informatie
 • koffie, thee met wat lekkers (bij de dagopleidingen is ook de lunch inclusief)
 • trip naar Floraholland, de bloemenveiling in Aalsmeer
 • het examen en de benodigde materialen
 • het Engelstalig Boerma Instituut Dutch Floral Design diploma (indien je voor het examen bent geslaagd) of certificaat (als je geen examen hebt gedaan of als je niet bent geslaagd)
Niet bij het cursusgeld inbegrepen
 • materialen om thuis te oefenen
 • maaltijden (met uitzondering van de lunch tijdens dagopleidingen)
 • reis- en verblijfkosten.
 • Indien men niet in de buurt woont en wel in de buurt wil verblijven, dan kan men vanaf een minimum van 4 nachten, gebruik maken van een van onze boarding houses.
Gerelateerd aanbod:

Brigitte Heinrichs is een bijzondere Meesterbindster uit Duitsland. Op donderdag 19 april komt zij naar het Boerma Instituut om een demonstratie en een Master Class te geven! De masterclass is volgeboekt maar je kunt nog wel inschrijven voor de demonstratie avond.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 6 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

De vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

Deze ADFD vakopleiding sluit naadloos aan op de DFD-vakopleiding.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

Een van de leukste dingen in het bloemen vak is het maken van bloemwerk voor grotere bruiloften en evenementen.​ ​Het is toch prachtig als je dit soort specialistisch bloemwerk kunt maken? Tijdens deze nieuwe korte vakopleiding, die uniek is in Nederland, leren we je dat.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De 5e editie van het Aalsmeer Flower Festival vind plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Het Boerma Instituut is een van de gezellige locaties.

De cursus handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het is ook een zeer geschikte opfriscursus voor professionals.

De perfecte avondopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.