nl gb jp
 • Aanbod
 • Dutch Floral Design vakopleiding (Engelstalig, in modules)

Dutch Floral Design vakopleiding (Engelstalig, in modules)

28 Jan 2019 09:30 - 16:15
18 Mar 2019 09:30 - 16:15
02 Sep 2019 09:30 - 16:15
11 Nov 2019 13:00 - 15:00

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 Aalsmeer
routebeschrijving


De Dutch Floral Design opleiding van Boerma Instituut is de perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig wil zijn of is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. Maar het is ook een mooie opleiding voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en als hobby echt de kneepjes van het vak wil leren. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 5 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

Tijdens de Dutch Floral Design opleiding leer je alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om kwalitatief goed bloemschikwerk te maken. Je kunt zonder enige ervaring met bloemschikken meedoen aan deze opleiding, wij leren je alle technische basisvaardigheden. Er zijn dus géén speciale vooropleidingseisen en om deze vakopleiding te volgen heb je geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Er zijn vier keuzemogelijkheden voor de complete opleiding.

 1. DFD opleiding (Nederlandstalig), 30 lesdagen, één dag per week. Van 10.00 tot 15.45 uur.
 2. DFD opleiding (Engelstalig), 25 lesdagen, 5 dagen per week. Van 09.30 tot 16.15 uur.
  Deze internationale opleiding duurt 5 weken. Deze kan ook in modules van één of meerdere weken gevolgd worden. Deze Engelstalige lessen worden gegeven door Nederlandse docenten.
 3. DFD opleiding in de avonduren (Nederlandstalig), 34 avonden, van 19.15 tot 22.00 uur en één examen-dag.
 4. Privéles, de DFD-vakopleiding kan ook gegeven worden als privéles in je eigen tempo.

Wat leer je tijdens de Dutch Floral Design (DFD) vakopleiding ?

De Dutch Floral Design opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte.
De theorielessen zijn (nog) geen examenonderdeel maar wij vinden het wel belangrijk om je deze basiskennis mee te geven. Je krijgt les over materialenkennis, kleurenleer, draadtechnieken en stijlen en vormgeving.

Voor het praktijkgedeelte ligt vooral de nadruk op techniek. Immers, als je de technische vaardigheden volledig beheerst, kan je alle gangbare arrangementen maken.

Het programma

Tijdens de praktijklessen worden alle belangrijke onderdelen eerst uitgebreid voorgedaan door de docent en daarna door jezelf gemaakt en herhaald. Een aantal voorbeelden van arrangementen die je leert maken tijdens de DFD opleiding zijn
 • handgebonden (korenschoof-) boeketten in verschillende vormen, zoals een veldboeket, een rond/gemengd boeket
 • algemeen bloemwerk, waarbij u bijvoorbeeld leert te decoreren in vazen en schalen, een biedemeier of een tafelarrangement te maken
 • bruidsbloemwerk, bijvoorbeeld klassieke én moderne ronde en druppelboeketten
 • corsages, draadgebonden dames- en herencorsages, schoudercorsages etcetera
 • rouwbloemwerk

Kijkje in de keuken van de bloemenveiling

Tijdens de Dutch Floral Design opleiding brengen we ook een bezoek aan de de bloemenveiling in Aalsmeer, FloraHolland. Dit is de grootste bloemenveiling ter wereld, waar miljoenen bloemen en planten dagelijks hun weg vinden naar bestemmingen over de hele wereld.

Huiswerk: oefenen is belangrijk!

Tijdens de lessen bij het Boerma Instituut leren we je de 'principles of floral design'; technieken en de vaardigheden die in de praktijk noodzakelijk zijn, maar je moet daarnaast ook 'op snelheid' leren werken wil dit rendabel worden! Dat betekent dat je veel moet oefenen en daarom geven we ook huiswerk op. Houd rekening met ongeveer een middag of avond per week dat je hiermee bezig bent.

Om de verschillende arrangementen te oefenen hoef je geen dure materialen aan te schaffen. We geven tijdens de cursus hierover ook tips en trucs. De materialen om thuis te oefenen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen. Materialen zoals steekschuim, draad, tape, e.d. zijn wel in onze (web)shop te koop. Cursisten van onze vakopleidingen krijgen op www.floraldesignsupplies.com 5% korting op alle bloemschikboeken en -materialen.

DE KOSTEN

De prijs van de Engelstalige Dutch Floral Design dagopleiding is €4.500,-. Dit is eventueel ook in termijnen te betalen (+ € 50,- incassokosten)
De prijs van de Nederlandstalige Dutch Floral Design dagopleiding is €2.975,-. Dit is eventueel ook in termijnen te betalen (+ € 50,-)
De prijs van de Nederlandstalige Dutch Floral Design avondopleiding is €2.975,-. Dit is eventueel ook in termijnen te betalen (+ € 50,-)
De prijs van de Dutch Floral Design opleiding in privélessen is op aanvraag.

all Inclusive
 • alle bloemen, blad- en hulpmaterialen
 • alle ondergronden
 • mes en schaar
 • theorielesmap
 • kleurenbrochures met voorbeelden en andere belangrijke informatie
 • koffie, thee met wat lekkers (bij de dagopleidingen is ook de lunch inclusief)
 • trip naar Floraholland, de bloemenveiling in Aalsmeer
 • het examen en de benodigde materialen
 • het Engelstalig Boerma Instituut Dutch Floral Design diploma (indien je voor het examen bent geslaagd) of certificaat (als je geen examen hebt gedaan of als je niet bent geslaagd)
Niet bij het cursusgeld inbegrepen
 • materialen om thuis te oefenen
 • maaltijden (met uitzondering van de lunch tijdens dagopleidingen)
 • reis- en verblijfkosten.
 • Indien men niet in de buurt woont en wel in de buurt wil verblijven, dan kan men vanaf een minimum van 4 nachten, gebruik maken van een van onze boarding houses.

Dutch Floral Design vakopleiding (internationaal) compleet

Module 1 t/m 5 - 5 weken

Inhoud: Het complete programma
Prijs: € 4500,-

Dutch Floral Design vakopleiding (internationaal) in modules

Module 1 - 1 week

Inhoud: materialenkennis en draadtechnieken, Oasis krans, handgebonden boeketten, corsages, bruidsboeket en rouwarrangement. Bezoek aan de bloemenveiling.
Prijs: €950

Module 2 - 1 week
Inhoud: nomenclatuur, vaas en schaal arrangementen, meer bruids- en rouwwerk in andere stijlen.
Prijs:€950

Module 1 & 2 - 2 weken
Inhoud: zie hierboven.
Prijs: €1800

Module 1 t/m 3 - 3 weken - inhoud zie boven.
Prijs: €2700

Module 3 & 4 - 2 weken
Inhoud: stijlen en vormen, kleurenleeer, bloementuintje, corsages.
Prijs: €1800

Module 4 & 5 - 2 weken
Inhoud: Verder oefening met handgebonden boeketten, bruids- en rouwwerk. In module 5 zit een dagtrip naar Fleuramour in België., de examentraining en het examen.
Prijs: €1800

Module 3 t/m 5 - 3 weken - inhoud zie boven
Prijs: €2700

Module 1 t/m 4 - 4 weken
Prijs: €3600

Module 2 t/m 5 - 4 weken
Prijs: €3600Gerelateerd aanbod:

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte avondopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Dé vervolg vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

Deze internationale ADFD vakopleiding sluit naadloos aan op de DFD-vakopleidingen.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

De cursus handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het is ook een zeer geschikte opfriscursus voor professionals.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

De cursus handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het is ook een zeer geschikte opfriscursus voor professionals.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.