nl gb jp
 • Aanbod
 • Dutch Floral Design vakopleiding (Nederlandstalige dagopleiding, 30 lesdagen)

Dutch Floral Design vakopleiding (Nederlandstalige dagopleiding, 30 lesdagen)

11 Sep 2018 10:00 - 15:45
06 Feb 2019 10:00 - 15:45

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


De Dutch Floral Design opleiding van Boerma Instituut is de perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig wil zijn of is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. Maar het is ook een mooie opleiding voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en als hobby echt de kneepjes van het vak wil leren. Om deze vakopleiding te volgen heb je geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Tijdens de Dutch Floral Design opleiding leer je alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om kwalitatief goed bloemschikwerk te maken. Je kunt zonder enige ervaring met bloemschikken meedoen aan deze opleiding, wij leren je alle technische basisvaardigheden. Er zijn dus géén speciale vooropleidingseisen.

Er zijn vier keuzemogelijkheden voor de complete opleiding.

 1. DFD opleiding (Nederlandstalig), 30 lesdagen, één dag per week. Van 10.00 tot 15.45 uur.
 2. DFD opleiding (Engelstalig), 25 lesdagen, 5 dagen per week, van 09.30 tot 16.15 uur.
  Deze opleiding duurt 5 weken. Kan ook in modules van één of meerdere weken gevolgd worden. Deze lessen worden gegeven in het Engels door Nederlandse leraren
 3. DFD opleiding in de avonduren (Nederlandstalig), 34 avonden en één examen-dag
 4. Privéles, de DFD-vakopleiding kan ook gegeven worden als privéles in je eigen tempo

Wat leer je tijdens de vakopleiding Dutch Floral Design (DFD)?

De Dutch Floral Design-vakopleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte.
De theorielessen zijn (nog) geen examenonderdeel maar wij vinden het wel belangrijk om je deze basiskennis mee te geven. Je krijgt les over materialenkennis, kleurenleer, draadtechnieken en stijlen en vormgeving.

Voor het praktijkgedeelte ligt vooral de nadruk op techniek. Immers, als je de technische vaardigheden volledig beheerst, kan je alle gangbare arrangementen maken.

Het programma

Tijdens de praktijklessen worden alle belangrijke onderdelen eerst uitgebreid voorgedaan door de docent en daarna door jezelf gemaakt en herhaald. Een aantal voorbeelden van arrangementen die je leert maken tijdens de DFD-vakopleiding zijn
 • handgebonden (korenschoof-) boeketten in verschillende vormen, zoals een veldboeket, een rond/gemengd boeket
 • algemeen bloemwerk, waarbij u bijvoorbeeld leert te decoreren in vazen en schalen, een biedemeier of een tafelarrangement te maken
 • bruidsbloemwerk, bijvoorbeeld klassieke én moderne ronde en druppelboeketten
 • corsages, draadgebonden dames- en herencorsages, schoudercorsages etcetera
 • rouwbloemwerk

Kijkje in de keuken van de bloemenveiling

Tijdens de Dutch Floral Design-vakopleiding brengen we ook een bezoek aan de de bloemenveiling in Aalsmeer, Royal FloraHolland. Dit is de grootste bloemenveiling ter wereld, waar miljoenen bloemen en planten dagelijks hun weg vinden naar bestemmingen over de hele wereld.

Huiswerk: oefenen is belangrijk!

Tijdens de lessen bij het Boerma Instituut leren we je de technieken en de vaardigheden die in de praktijk noodzakelijk zijn, maar je moet daarnaast ook 'op snelheid' leren werken wil dit rendabel worden! Dat betekent dat je veel moet oefenen en daarom geven we ook huiswerk op. Houd rekening met ongeveer een middag of avond per week dat je hiermee bezig bent.

Aan het einde van elke lesdag krijg je een huiswerk opdracht. Wij raden aan om elke week minstens 3 uur aan huiswerk te besteden.

Om de verschillende arrangementen te oefenen hoef je geen dure materialen aan te schaffen. We geven tijdens de cursus hierover ook tips en trucs. De materialen om thuis te oefenen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen. Materialen zoals steekschuim, draad, tape, e.d. zijn wel in onze (web)shop te koop www.floraldesignsupplies.com.

Cursusdata 2018 DFD dagopleiding, één dag in de week

Dinsdag 11 september, 2018 t.n.t.b 2019
Woensdag 6 februari 2019 t.n.t.b. 2019

Cursusdatum 2018 DFD avondopleiding, één avond in de week.

Maandagavond 10 september, 2018, tot ntb 2019.

All inclusive

De prijs van de Nederlandstalige Dutch Floral Design opleiding is €2.975,-. Het is mogelijk om de DFD vakopleiding in termijnen of in een geheel te betalen.

DE KOSTEN

Onder bepaalde voorwaarden kunt u de kosten van onze vakopleiding bij de belastingbelastingdienst opvoeren als "onkosten bijscholing".

De Engelstalige Dutch Floral Design dagopleiding is €4.500,-. Dit is eventueel ook in termijnen te betalen (+ € 50,- incassokosten)
De Nederlandstalige Dutch Floral Design dagopleiding is €2.975,-. Dit is eventueel ook in termijnen te betalen (+ € 50,-)
De Nederlandstalige Dutch Floral Design avondopleiding is €2.975,-. Dit is eventueel ook in termijnen te betalen (+ € 50,-)
De prijs van de Dutch Floral Design opleiding in privélessen is op aanvraag.

Inbegrepen

 • alle bloemen, blad- en hulpmaterialen
 • alle ondergronden
 • mes en schaar
 • theorielesmap
 • kleurenbrochures met voorbeelden en andere belangrijke informatie
 • het examen en de benodigde materialen
 • lunch, koffie, thee met wat lekkers
 • trip naar Floraholland, de bloemenveiling in Aalsmeer
 • het Engelstalig Boerma Instituut Dutch Floral Design-diploma (als je voor het examen bent geslaagd) of certificaat (als je geen examen hebt gedaan of als je niet bent geslaagd)
Niet bij het cursusgeld inbegrepen
 • materialen om thuis te oefenen
 • maaltijden (met uitzondering van de lunch tijdens dagopleidingen)
 • reis- en verblijfkosten


Gerelateerd aanbod:

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten...

Dé vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs en bloemistwinkeliers is vernieuwd!

Dé vervolg vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

De perfecte avondopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten.

De cursus handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het is ook een zeer geschikte opfriscursus voor professionals.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

De cursus handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het is ook een zeer geschikte opfriscursus voor professionals.